FAQ – ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK ÉS ARCÁPOLÁS

Termékeik minden bőrtípus számára megfelelőek?

COCOS termékvonalunk ideális a normál és száraz bőr regenerálására. A gazdag formulák kielégítik a száraz bőr igényeit: tápláló összetevőket tartalmaznak, amelyek meggátolják a bőr vízvesztését, hogy az tökéletesen hidratált és lágy maradjon. Ezenfelül a COCOS tisztító termékek gyengéden tisztítják és méregtelenítik a bőrt.

Az ALOÉ termékvonalunkat a normál-dehidratált bőrtípusokra fejlesztettük ki. A friss formulák biztosítják a fakó és dehidratált bőr számára a kulcsfontosságú hidratálást. A formulák olyan hasznos összetevőket tartalmaznak, mint a hialuronsav, szkvalán és Aloe vera, és amelyek segítik a bőr ragyogó megjelenését.

CARA termékvonalunk tagjait kifejezetten a normál és érzékeny bőrűek számára fejlesztettük ki. Segítenek megerősíteni a bőr saját védelmi rétegét, valamint helyreállító, nyugtató és antioxidáns összetevőiknek köszönhetően óvják is a káros környezeti hatásoktól.

A ROSE termékvonalunkat azok számára fejlesztették ki, akiknek kombinált vagy zsíros bőrük van. Tisztító és kiegyensúlyozó összetevőivel segítenek a faggyútermelés szabályozásában és az egyenletesebb arcszín elérésében.

A BOOSTER termékvonalunk minden bőrtípusra alkalmas, és csodálatosan illeszkedik a különböző bőrápolási vonalainkhoz.

És mivel jól tudjuk, hogy más bőrtípusok is léteznek eltérő igényekkel, más termékvonalakon is dolgozunk – tartsa szemmel újdonságainkat!

Termékeik mindenki számára megfelelőek?

Hogyan tesztelik, hogy a termékeik megfelelőek-e a bőrön való használatra?

Az EU irányelveinek megfelelően elvégzett biztonsági teszteken felül a Dermatest GmbH teszteli és vizsgálja, hogy termékeink megfelelőek-e a bőr számára. Ez egy külsős, független, vizsgálatokkal foglalkozó intézmény, amely normál vagy érzékeny (a CARA termékcsalád esetében) bőrön bőrgyógyászatilag teszteli a termékeinket. Idáig minden termékünk „kiváló”, vagyis a legmagasabb fokozatot érte el. Termékeink tesztelésével kapcsolatos bővebb információért, kérjük, lépj velünk kapcsolatba!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy termékeink egészséges bőr számára készülnek. Amennyiben bőre allergiás, hajlamos az aknére vagy egyéb bőrgyógyászati betegségben szenved, kérjük, használat előtt mindig olvassa el figyelmesen az összetevőlistát! A termék csomagolásán és a honlapon található termékoldalon minden lényeges információt megtalál. Amennyiben kételyei vannak, kérje bőrgyógyásza tanácsát! Amennyiben termékünket csecsemőn vagy kisgyermeken szeretné alkalmazni, kérjük, használat előtt forduljon tanácsért egy gyermekorvoshoz! Ha terhes, tanácsoljuk, hogy bármely termékünk használata előtt kérje nőgyógyásza véleményét!

Termékeik komedogének?

Komedogén termékeknek nevezzük azokat a készítményeket, amelyek potenciálisan póruselzáró anyagokat tartalmaznak – ez szennyeződést jelent a bőr számára. Az interneten számtalan lista található a potenciálisan komedogén összetevőkről – ezek többnyire olajak. Azonban a hangsúly itt a „potenciálisan” jelzőre tevődik, ugyanis ezt a gyanút nem támasztja alá semmilyen megdönthetetlen bizonyíték. A besorolások közül számtalan idejétmúlt módszereken alapul.

Ezenfelül mindenki bőre egyedi, és különbözőképpen reagál egy adott összetevőre. Akkor is, ha egy összetevő valóban komedogén, az nem feltétlenül vonatkozik az egész készítményre. A termékcsaládjainkban található gondosan kiegyensúlyozott készítmények különböző bőrtípusokat céloznak meg, és úgy alkottuk meg őket, hogy ne legyenek komedogének. Ezt a bőrgyógyászati tesztek is bizonyítják.

Figyelem! Amennyiben bőre hajlamos a pattanásokra és a kitörésekre, válassza ROSE és ALOÉ termékcsaládjainkat. Általában véve mondhatjuk, hogy minden bőrtípusnak jót tesz egy gyengéd de hatékony mindennapos arctisztító, amely meggátolja, hogy a faggyú és a krémek összetevői eltömítsék a pórusokat.

Milyen hosszú a termékeik eltarthatósága?

Felbontatlan állapotban a termékek eltarthatósága 30 hónap. Legtöbb termékünk eltarthatósága felbontás után hat hónap. Minden termékünk csomagolásán megtalálja a PAO szimbólumot. Ez megmutatja, hogy felbontás után mennyi ideig használhatja a terméket.

Termékeik tartalmaznak alkoholt?

Mi úgy döntöttünk, hogy termékeinkben nem használunk etanolt (INCI = alkohol, denaturált alkohol), mert bizonyos esetekben kiszáríthatja a bőrt – ugyanakkor ez a formulában található koncentráción és összetételen múlik. Ha kíváncsi, hogy miért tüntetjük fel az alkoholt némely termék INCI-listáján: bőrbarát cukor- és zsíralkoholt használunk, amelyek ápolják és hidratálják a bőrt. Ilyen például a cetearil-alkohol.

Csupán néhány kivételes termék esetében található fenoxietanol vagy izopropil-alkohol az INCI-listán. Az új termékek formulájának előállításakor ezeket az anyagokat nem tartósítószerként alkalmazzuk. Azonban előfordul néha, hogy egy hatóanyag kizárólag fenoxietanol tartósítószerrel áll rendelkezésre. A végtermék alkoholtartalma csekély, és a hidratálószerek – mint pl. a panthenol – kiegyensúlyozza a potenciális szárító hatást.


Vissza a GYIK listához