FAQ – BŐRE KOMPATIBILITÁSA

Bőrbetegségben szenvedek. Használhatom ennek ellenére a termékeiket?

Amennyiben bőrbetegségben szenved, és szeretné használni termékeinket, azt tanácsoljuk, először kérje ki bőrgyógyásza tanácsát, hogy ellenőrizze, megfelelőek-e a termékek arra a betegségre, amiben ön szenved! Termékeink dermatológiailag teszteltek és „kiváló” minősítést értek el, de főleg egészséges bőrön tesztelték őket. Esetenként érzékeny bőrön is tesztelték őket.

Egy termék reakciót vált ki bőrömön. Mit kellene tennem?

Javasoljuk, hogy használat előtt tesztelje a termékeket testének egy érzékeny területén, például a könyökhajlatban. Termékeinket általában nem szabad irritált vagy sérült bőrön használni. Az EU irányelveinek megfelelően elvégzett biztonsági teszteken felül a Dermatest GmbH teszteli vizsgálja, hogy termékeink megfelelőek-e a bőr számára. Ez egy külsős, független, vizsgálatokkal foglalkozó intézmény, amely normál vagy érzékeny (a CARA termékcsalád esetében) bőrön bőrgyógyászatilag teszteli a termékeinket. Idáig minden termékünk „kiváló”, vagyis a legmagasabb fokozatot érte el. Termékeink tesztelésével kapcsolatos bővebb információért, kérjük, lépj velünk kapcsolatba!

Egyes termékek, mint például a tisztító arcmaszkok (például COCOS WOW), kémiai hámlasztók (például ALOÉ TONIC) vagy erősen koncentrált hatóanyagokat tartalmazó termékek (például szérumok vagy erősítők), közvetlenül az alkalmazás után enyhe bizsergést vagy enyhe bőrpírt okozhatnak a bőr típusától és állapotától függően. Amíg rövid idő után eltűnik, a reakció normálisnak tekinthető, és azt mutatja csupán, hogy a termékek hatóanyagai hatékonyan működnek a bőrön. Az alkalmazási idő és a mennyiség változtatásával a bőr állapotához állíthatja a termék alkalmazási intenzitását. Ha az alkalmazás alatt vagy után súlyos bőrirritációt tapasztal, például égő érzést vagy tartós bőrpírt, azonnal le kell öblíteni a terméket. Súlyos esetben forduljon kezelőorvosához! Így megbeszélhetik az esetleges intoleranciákat.

Mely illatanyagokat használják az összetételeikben?

Minden illatanyagunk forrása természetes illóolaj. Gondosan válogatott anyagok, így termékeink nyugtató illatának köszönhetően élvezhet egy kis „én-időt”. Ha allergiás illatokra, minden egyes termék címkéjén talál listát az illatallergénekről, illetve megtalálja azt a weboldalunk terméklapjain.


Vissza a GYIK listához